Rant about

ez a blog arról szól, amivel úton útfélen találkozom, meg arról amivel nem találkozom, de van hozzászólásom. a hejesírást nem ér fikázni, minden egyébhez tessék csak hozzászólni.

Facebook

Címkék

külföldi munka

2011.08.19. 22:25 | Ideges48 | Szólj hozzá!

négy napja fanatikusan keresek állást külföldön. elsősorban a szigeten, olyan állást, ahol nem feltétel a szakképzettség és csak minimális nyelvtudás kell, a közvetítő cég segít az ügyintézésben (szállás/adószám/bankszámla stb.), amire a kiutazó magyarok 90%-a vadászik

a számok: mindenféle oldalakon összesen 19 hirdetést néztem meg és jó pár órányi keresés és utána olvasás után kiderült, hogy mind a 19 hirdetés 3 vagy 4 magyar céghez/emberhez köthető és... tádááááá: mindegyik átverés :)

nem volt nagy meglepi mondhatom, még mindig igaz, hogy a magyar a magyarnak a legnagyobb farkasa....

és akkor most pár jó tanács az egyik hujétől, a másiknak:

"-hány éves vagy?
 -...
 -és még mindig hiszel a mesékben?!"

 

szóval nyelvtudás nélkül közvetítőn keresztül lehet, de annyi az esélye, hogy nem bsznak át, mint megnyerni a lottó ötöst.

"-segítünk a kiutazásban, meg szállást is biztosítunk, meg melót is
  keresünk neked
 -hehh???
 -még költőpénzt is adunk, majd visszafizeted!
 -mit is mondtál? mi a neved?
 -...
 -jha magyar vagy? aham... köszi akkor inkább nem érdekel..."

ha minden kötél szakad, akkor is csak személyes ismerős segítségével próbálkozz. úgy sem tuti hogy összejön, de legalább nem fognak átvágni.

jó ha tudod azt is, hogy kb az összes félmillió lengyel/román/szlovák/magyar/stb. ugyanezeket a melóhelyeket keresi, szóval alig lesz konkurenciád.

mindenesetre sok szerencsét!

ps: ha esetleg neked bejön a tuti, akkor szólj nekem is, mert érdekel!
 

Címkék: agymenések

A bejegyzés trackback címe:

https://rantabout.blog.hu/api/trackback/id/tr923165888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása